Per 1 januari neemt Jeugdgezondheidszorg (JGZ) de opvoedspreekuren van Opvoedadvies SEZO over. Zij zijn bedoeld voor ouders uit Amstelveen en Aalsmeer met kinderen tussen de 0 en 18 jaar en die vragen en/of problemen hebben bij de opvoeding.

Het opvoeden van kinderen tot zelfstandige volwassenen kan volgens de gemeente gepaard gaan met de nodige uitdagingen.

200 gezinnen

Meest gaat het goed, maar soms ontstaan er situaties waarin ouders twijfelen over hun aanpak. Met vragen als: Waarom luistert mijn kind zo slecht? Kan men dan n aar het spreekuur.

Wethouder Jeugd Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd) zegt dat de gemeente ouders en verzorgers graag wil helpen als zij er zelf niet uitkomen. Vorig jaar maakten ruim 200 gezinnen in gebruik van het opvoedspreekuur., voegt hij er aan toe. “Het is een makkelijke en laagdrempelige manier om goede hulp te krijgen. We nodigen mensen die problemen hebben bij de opvoeding van hun kinderen dan ook van harte uit om een afspraak te maken met een opvoedadviseur van de GGD/JGZ.”

Opvoedadviseur

Samen met de opvoedadviseur gaat de ouder in één of meer gesprekken op zoek naar een aanpak die past bij de ouder en zijn / haar gezinssituatie. Voor Amstelveen en Aalsmeer is Lara Harzing de nieuwe opvoedadviseur. Zij is te vinden bij de locaties van de Jeugdgezondheidszorg.

De opvoedspreekuren kunnen telefonisch, online of fysiek worden ingepland.  Zij worden in het Nederlands en Engels aangeboden. Er is geen verwijsbrief voor nodig. Het initiatief wordt gefinancierd door de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. Een afspraak met de opvoedadviseur inplannen kan telefonisch (06 – 2337 0578) of via e-mail: jgzopvoedspreekuur@ggd.amsterdam.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.