CDA-raadslid prof. Arjen Siegmann (foto), stafmedewerker van het wetenschappelijk bureau van zijn partij, is op der kandidatenlijst gezet voor de Tweede Kamerverkiezingen. Overigens staat hij op de onverkiesbare plek 48.

Overigens is ‘onverkiesbaar’ bij het CDA kennelijk een beperkt begrip. Pieter Omtzigt deelde ooit het lot van Siegmann maar kwam met voorkeurstemmen in de Kamer. Door de partij werd hij keer op keer belazerd, vooral toen het ging om de partijleiding, zodat hij eruit stapte en tenslotte NSC begon, met veel ex-CDA’ers op de kandidatenlijst voor 22 november.

Expert

Siegmann kwam nu met de steun van een aantal afdelingen toch op de lijst. “Er moet vernieuwd worden bij het CDA en daar draag ik graag aan bij”, zegt hij.

Arjen Siegmann is naast gemeenteraadslid ook hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is, net als Omtzigt, expert op het gebied van pensioenen, economie en het belastingstelsel.

Wetenschappelijk Instituut

Binnen het CDA is Siegmann geen onbekende. Behalve stafmedewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en was betrokken bij enkele recente rapporten over de toekomst van het CDA. Onder meer werkte hij mee aan het in 2020 verschenen rapport ‘Zij aan Zij’ dat van de commissie Van Zwol over de herkenbaarheid van het CDA.

2 REACTIES

  1. Volgens de heer M. van Rossem stemmen nog alleen half dementerenden op het CDA. En wat betekent nu zo’n lijstduwersschap. Het is leuk hoor. Zo ben ik het 2x voor de gemeenteraad geweest. Het heeft de partij respectievelijk 18 en 12 stemmen opgeleverd. Nou niet direct hoeveelheden waar je dik hout mee kon breken. 😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.