In het Huis aan de Poel aan de Populierenlaan wordt een tweede zogeheten participatiebijeenkomst gehouden op donderdag 5 oktober (19.00 uur) over de Olmenhof aan de Landtong.

Het voormalig zorgcentrum de OImenhof – waarin nu de Voedselbank, een Buurtrestaurant en studenten zijn gehuisvest – wordt volgens nu bestaande plannen gesloopt en herbouwd.

Nieuwe plannen

De eerste participatiebijeenkomst, waarin de buurt mocht meepraten, leverde ideeën op die resulteerden in nieuwe plannen. Die worden in de tweede bijeenkomst toegelicht. Het is de bedoeling dat daarover wordt gediscussieerd. Aan de orde komen onder meer het uiterlijk van het gebouw, de inrichting van het groen en parkeren.

Brentano

Zorginstelling Brentano exploiteert onder meer Huis aan de Poel, Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg een Klaasje Zevenster. Het wil ook de nieuwbouw van de Olmenhof (weer) gaan exploiteren, onder meer als vervangingshuisvesting voor het Huis aan de Poel. Bij de vorige bespreking wilde Brentano zestig plaatsen huren van eigenaar Woonzorg, die zelf zestig seniorenwoningen in het nieuwe gebouw wilde aanbrengen.

Ruïne

Na sluiting van het voormalige zorgcentrum Olmenhof, dat ook door Brentano werd gerund, raakte het zo in verval dat rond de ruïne een hek kwam. Dat vond wethouder Herbert Raat voor de wijk onverantwoord en tegen eigenaar Woonzorg zei hij dat er iets zinnigs mee moest gebeuren. Vervolgens kwam er een beheersorganisatie als verhuurder van de kamers aan studenten en verder zitten de Voedselbank plus het buurtrestaurant ‘de Olmen’ er. Blijkbaar wordt het nu opnieuw een zorgcentrum.

2 REACTIES

  1. Vervangingshuisvesting voor Huis aan de Poel?
    Hoezo?
    Wat gaat daar dan gebeuren en wat is een zorgcentrum? Zoiets als een verpleegtehuis of een verkapt hospice als de thuiszorg te duur wordt, want dat schijnt tegenwoordig de norm te zijn, dankzij onze neoliberale broeders?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.