Samen met brandweercommandant Leen Schaap heeft burgemeester Bas Eenhoorn maandagavond (24 september) de mannen en vrouwen van de brandweer bedankt voor hun optreden tijdens de brand in de Urbanuskerk te Bovenkerk.

Daartoe bezocht het tweetal de brandweerkazerne in Amstelveen. Bij het bluswerk waren zowel beroepsbrandweerlieden als vrijwilligers betrokken. Volgens Eenhoorn hebben zij heel goed werk verricht, zei hij in een toespraak.

Helden

Hij noemde hen helden die in elk geval de karakteristieke toren hebben gered.  Overigens verliep het blussen in het begin te traag, omdat de brandweer niet goed de waterpunten kon vinden wegens begroeiing en de druk op het water te laag was.

De brand brak zaterdag 15 september omstreeks 18.45 uur uit en was om 23.30 uur onder controle, zodat het sein ‘brand meester’ kon worden gegeven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.