Zondag 8 oktober (12.00 uur) geeft pianist Seán Morgan-Rooney (foto) een recital in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a in Amstelveen.

Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij, maar een gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld en is nodig om de Kruiskerkconcertserie met klassieke muziek op hoog niveau, voort te kunnen zetten.

Avontuurlijk

 Seán Morgan-Rooney is een avontuurlijk pianist. Zijn programma’s zijn nooit ‘doorsnee’. Eerder in de Kruiskerk, bijvoorbeeld, speelde hij een programma met Berio (o.a. Feuerklavier) en Ravel (Miroirs). In het recital van volgende week zondag zal zijn pièce de résistance de beroemde Schilderijen van een tentoonstelling van Modest Moussorgski zijn, een zeer veeleisend werk. Het stuk is Seán op het lijf geschreven. Alle facetten van de pianistiek beheerst hij en dat laat hij in dit solorecital ook weer horen. Naast de Schilderijententoonstelling horen we ook een aantal Preludes en Fuga’s van Dmitri Sjostakovitsj. Evenals Bach schreef Sjostakovitsj deze in alle mineur en majeur toonsoorten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.