Hanneke ten Brinke

Speciaal voor naasten van jonge mensen met dementie is de bijeenkomst op dinsdag 18 september om 18.00 uur in wijkcentrum De Meent (aan Orion 3) bedoeld. Hanneke ten Brinke, mantelzorgconsulent bij Mantelzorg & Meer,  komt vragen beantwoorden over hoe men om moet gaan met gedrags­verandering.

Als een partner of ouder op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt, is men daar niet op voorbereid. Het gedrag en ook het karakter van iemand met dementie kan volledig veranderen.

Haperend geheugen

Ten Brinke geeft ook uitleg over de problemen die ontstaan door het haperende geheugen. En het belangrijkste: hoe men ondanks alles toch zo goed mogelijk contact met elkaar houdt.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een profes­sional zal voor hen een alter­natief pro­gram­ma aan­bieden in een andere ruimte.

De bijeenkomst duurt tot ongeveer 19.15 uur. Daarna krijgt men een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent aangeboden door Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma,  dementiejong@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.