De op de 49-ste plaats van de kandidatenlijst van GroenLinks voor de Tweede Kamer-verkiezingen staande Paulien Gankema bezocht vrijdag (20 oktober) de ‘klimaatbestendige’ tuin aan de Farmanlaan.

Het is volgens Gankema een inspiratiebron voor alle Amstelveners die ook zo’n tuin willen, bestand tegen droge periodes en hoosbuien, waarmee men naar haar mening de komende jaren te maken krijgt.

Klimaatrechtvaardigheid

Simon Lutz van GroenLinks en gemeenteambtenaar Kristel Mulder leidden haar rond.  Paulien Gankema staat op onverkiesbare plek op de lijst, tenzij voorkeurstemmen haar redden, maar zet zich namens GroenLinks in voor ‘klimaatrechtvaardigheid’, wat volgens de partij wil zeggen ‘een eerlijke strijd voor het klimaat, met respect voor alle mensen.’

Feest

Overigens kwam vrijdagmiddag de regen met bakken uit de lucht. Hemelwater stroomde zo de wadi in, de wateropvang in de tuin. Gankema deerde het weer kennelijk niet en zij vond de tuin naar haar zeggen prachtig. Die kwam tot stand op initiatief van buurtbewoners. Iedereen is tevreden met het resultaat, zegt GroenLinkser Simon Lutz, die eraan toevoegt dat de tuin zomers een ‘groene oase’ is met de nodige verkoeling en de biodiversiteit wordt gediend. De vele planten die er staan, zijn volgens hem een feest voor bijen en andere insecten. “En struiken en bomen met bessen voor de vogels.”

Stenen

Kristel Mulder van de gemeente wijst erop dat bijna alle materialen die gebruikt zijn, uit Amstelveen komen. De stenen voor de muurtjes en het toegepaste hout zijn allemaal hergebruikt. En zaden voor de wilde bloemen komen van de stroken groen langs de Beneluxbaan, meldt ze. Gemeenteambtenaren komen er af en toe vergaderen. Felicitaties van Paulien Gankema aan het einde van haar bezoek.

1 REACTIE

  1. Leuk hoor, zo’n klimaattuin maar ik hoor GL over niets anders dan dergelijk soort items. Ik wil niet zeggen dat dat niet belangrijk is, maar ik hoor ze nooit over de “harde” concrete links onderwerpen, zoals het steeds meer achterblijven van de laagste inkomensgroepen, betaalbaar wonen, zorg enz., terwijl daar de laatste 20 jaar toch wel wat rafels aan zijn gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.