Volgende week zaterdag (14 oktober) wordt een IT-talentdag voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Het is het eerste ‘re­_BOOTCMP’ in de regio Amsterdam-Amstelland en vindt plaats in Amsterdam-Zuidoost.

Doel van re_B00TCMP is IT-talenten van de toekomst te helpen hun vaardigheden verder te ontwikkelen én hun digitale veiligheidsbewustzijn te vergroten.

Ouders en docenten

Het idee is afkomstig uit Engeland. re_B00TCMP biedt jongeren enerzijds extra kansen op de IT-arbeidsmarkt doordat zij direct in contact te komen met het werkveld. Anderzijds is er ruimte om jongeren bekend te maken met online grenzen en hen ervoor te behoeden de soms dunne grenzen te overschrijden. Jongeren krijgen de kans om hun technische vaardigheden te ontwikkelen en creatieve oplossingen te vinden voor complexe digitale vraagstukken. Naast het talentprogramma voor de jongeren met bijzondere IT-skills is er een apart programma voor ouders verzorgers en docenten. Want omgaan met talent vraagt ook van de omgeving een nieuwe set aan vaardigheden. Daarin wordt ondersteuning geboden.

Kraak de game

Op het evenement kunnen de jongeren trainingen volgen over cybersecurity, ethisch hacken en de gaming industrie. Ook kunnen zij meedoen aan digitale challenges en een sessie “Gamen met de politie”. Om een uitnodiging voor re_B00TCMP te bemachtigen, moeten zij de toelatingsgame kunnen kraken. Lukt dat, dan ontvangen zij de re_B00TCMP-uitnodiging. Kijk voor de game en alle informatie op: re-b00tcmp.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.