Hoewel men het er in de fractie in de gemeenteraad nog  niet over eens is, lijkt een meerderheid van de leden van de lokale PvdA-afdeling voorstander te zijn van een (snelle) samenwerking met GroenLinks. Dat bleek dinsdag tijdens de jaarvergadering van de PvdA Amstelveen in Alleman.

Voorstander van een samengaan met GroenLinks bleek raadslid Arnout van den Bosch, die zijn voorliefde voor naar zijn zeggen een ‘kneiterlinkse’ coalitie met GroenLinks in de raad al uitsprak. De fractievoorzitter Esther Veenboer ontbrak overigens ter vergadering, om gezondheidsredenen, net als wethouder Marijn van Ballegooijen.

‘Groen’

Tegen samenwerking bleek raadslid Rosalie Bouwman te zijn. Zij verklaarde zich in hart en ziel een PvdA-ster en vond GroenLinks toch een vooral een ‘groene’ partij. Overigens had een gewezen taxichauffeur geen goed woord over voor het door GroenLinks gedomineerde stadsbestuur van Amsterdam, waar hij uitsluitend tegen hoge betaling straten nog in mag rijden, naar de mening van  B &W ter wille van het milieu.

Van den Bosch meldde dat de PvdA in de praktijk in de gemeenteraad al vaak samen optrekt met GroenLinks en dezelfde standpunten huldigt. De meeste leden bleken voor een snelle samenwerkingsprocedure, hoewel er ook waren die voor een langzamer gang van zaken kozen.

Bestuur

Er is een nieuw bestuurslid door de vergadering benoemd. Zij heet Norma Elkwwas (op foto rechts) en heeft naar zij vertelde vooral sociale motieven. Zij wil zich in het bestuur gaan richten op jongeren en hun problemen en buitenlandse vrouwen. Van waarnemend voorzitter Ad Verkleij kreeg zij een bos bloemen, uiteraard rode rozen. De overige bestuursleden werden herbenoemd. Het bestuur bestaat nu uit Anna Kaal (voorzitter), Ad Verkleij (vice-voorzitter), Liesbeth Gamadia (secretaris), Dick Loos (penningmeester), Marion Timmers (lid) en nu dus Norma Elkwwas. Anna Kaal is tijdelijk minder beschikbaar; Ad Verkleij treedt daarom op als waarnemend voorzitter.

Jeugd

Een in Amstelveen werkende onderwijsspecialist uit het VO vertelde dat jeugdzorg na corona is toegenomen. Zowel voor degenen die tijdens corona online onderwijs kregen VO-ers als degenen die toen nog op de basisschool zaten. Overigens vond hij dat Amstelveen het onderwijs goed voor elkaar heeft. “Er zijn ook prima middelbare scholen.”

Intussen worden de wachtlijsten voor jeugdzorg wel steeds langer. Met de indicatiestelling is men snel aan de beurt, maar daarna moet met eindeloos wachten. Dat men veelal te laat naar jeugdzorg stapt, komt volgens hem door schaamte of nonchalance. Over het gebruik van mobieltjes op school had hij geen weloverwogen mening. Veel onderwijs vergt tegenwoordig laptops, zei hij, waarmee exact hetzelfde kan worden gedaan als via de mobiele telefoon. “Los van de vraag of het wenselijk is mobieltjes in de klas toe te staan, dringt zich de vraag op: Hoe doe ik het dan?” Hij vond het voor het Amstelveense beleid belangrijk dat de gemeente zich met andere dingen bezig houdt dan met mobieltjes wel of niet in de klas.

Intussen is het woningtekort een probleem voor de docenten op elke school, zei hij. Hij schatte dat minder dan de helft van hen in Amstelveen woont en de rest in Amsterdam of de regio.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.