De tentoonstelling in het Cobra Museum, vrijdag geopend door cultuurwethouder Herbert Raat, gaat vooraf aan het parcours langs ateliers, dat komend weekend wordt gehouden. Op die expositie presenteren zich 53 kunstenaars van Amstelland Kunst (VAK) in de zogeheten Rabo-zaal.

Voorheen heette het voor net komende weekend geprogrammeerde evenement  ‘atelieroute’, maar tegenwoordig Open Ateliers. Op 17 en 18 juni zijn van 11.00 tot 17.00 uur de ateliers geopend voor publiek.

Rabo

Een deel van de kunst van de deelnemende kunstenaars valt dus in het Cobra Museum al te zien. Refererend aan de vroegere atelierroute, meldde een medewerkster van het Cobra Museum dat de manifestatie al dertig jaar bestaat. Behalve Raat voerde directeur Ugur Pekdemir van de regionale Rabobank hert woord. De bank maakte de expositie mogelijk. Volgens Raat staan de ateliers niet alleen in Amstelveen, maar ook in buurgemeente Ouder-Amstel.

Volgens Pekdemir biedt kunst een blik op de wereld en de tijd, waarin we leven en dat hij het mooi vindt in de Rabozaal hedendaagse kunstenaars letterlijk een podium te geven. Hij eindigde zijn speech met een citaat van Pablo Picasso, van die op dit moment ook werk in het Cobra Museum hangt: “Er zijn schilders die de zon in een gele vlek veranderen, maar er zijn anderen die dankzij hun kunst en intelligentie een gele vlek in een veranderen.”

Foto van amstelveenweb.com toont werken in Rabozaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.