Zondag 25 juni  wordt ’s middags om 16:30 uur een Choral Evensong gehouden in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A. Onder leiding van predikant en musicus Hanna Rijken (foto) zingt de Vesperscantorij van de Kruiskerk evensong met chants, canticles, anthem en de preces and responses.

Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij, maar na afloop wordt een deurcollecte gehouden waaruit de onkosten worden bestreden.

Psalm 46

Maandelijks zijn er in de Kruiskerk een muzikale vespers waar vaak eeuwenoude kerkmuziek wordt uitgevoerd. Eén keer per jaar, de laatste vespers voor de zomer, brengt de Kruiskerk een Choral Evensong. Er klinkt deze keer een chant met psalm 46, een anthem (‘concertant’ koorstuk) van de renaissance componist Christopher Tye, een Magnificat en Nunc Dimittis van de romanticus Charles Wood.

Anglicaans

Ook de melodieën van de hymnen die gekozen worden, komen uit de Anglicaanse traditie. Hanna Rijken is in Nederland de expert op het gebied van de Anglicaanse Choral Evensong. Zij is erop gepromoveerd en nu een warm pleitbezorgster van deze Anglicaanse kerkelijke traditie. De Kruiskerk verwelkomt haar graag deze keer voor de muzikale leiding. De organist zal zijn Henk Trommel en de liturg ds. Roel Knijff.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.