Vanaf eind juni vervangt de gemeente de huidige afvalpassen door afvaltags, omdat die steviger, recyclebaar en gemaakt is uit voor 65% gerecycled materiaal.

Met de afvaltag kunnen bewoners, net als met de afvalpas, de ondergrondse restafvalcontainer of de bovengrondse GFE-container voor groente, fruit en etensresten openen. Ieder huishouden ontvangt gratis twee afvaltags en kan deze direct gebruiken.

Milieu

Volgens wethouder Frank Berkhout van Afvalbeheer (2e van rechts) gaan de afvaltags langer mee dan de passen. “Bewoners moesten soms na een paar jaar al een vervangende pas aanvragen.” De tags vindt hij prettig voor bewoners én het milieu.

Gefaseerd

Het versturen van de afvaltags gaat gefaseerd. Bewoners in Amstelveen-Noord (ten noorden van de A9) ontvangen de afvaltags tussen donderdag 29 juni en zaterdag 8 juli. In Amstelveen-Zuid (ten zuiden van de A9) krijgt men de tags tussen dinsdag 11 juli en zaterdag 22 juli. De studentencampus Uilenstede en bedrijven ontvangen geen afvaltags. De oude afvalpas werkt nog tot en met maandag 24 juli 2023 en mag weggegooid worden bij het restafval.

Gebruik nieuwe afvaltag

De afvaltag werkt op dezelfde manier als de afvalpas. Door de tag goed op de cirkel van de kaartlezer te leggen, opent de ondergrondse restafvalcontainer of de bovengrondse GFE-container. Het kan een paar seconden duren voor er een klik te horen is en de container open kan. De afvaltag werkt bij dezelfde containers als de afvalpas. De afvaltag kan aan de sleutelbos gehangen worden door het gat in de tag.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over de afvaltag kunnen bewoners terecht op amstelveen.nl/afvaltag.

5 REACTIES

  1. Weer zo’n niet goed doordachte maatregel, aangezwengeld door lieden met sleutelbossen….. Meer georganiseerde mensen hebben GEEN sleutelbos meer, want 1 sleutel die op alle buitendeuren past. En verder alleen maar (idd een stapeltje) pasjes. Dus ook dat container pasje heb je altijd bij je. Zou AH, de banken en anderen ook voor tags kiezen? Dacht het niet. Wat een vooruitgang!

  2. Met deze tag (= token in het nederlands) kunnen we (de raad cs) voortaan ook kiezen voor betaling per aangeboden zak restafval, met alle stevige nadelen die daaraan kleven.
    En hoe het zit met de privacy van de Amstelveners, daar hoor ik ook heel weinig over. Maar wel handig bv in het trieste geval dat er weer een baby gevonden wordt…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.