Door slecht weer duurt groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan en daarmee het gebruik van de Buitenveldertbaan, dus de overlast voor Amstelveen, weken langer dan eerder gepland. De in januari begonnen werkzaamheden zouden in april klaar zijn, maar dat duurt nu tot in mei.

Er viel meer regen dan normaal in deze periode in combinatie met lage temperaturen en harde wind, zegt Schiphol dat overigens de gang van zaken betreurt en excuses maakt.

Excuses

De luchthaven zegt maatregelen te nemen om de vertraging tot een minimum te beperken. Er zal waar mogelijk ook ‘s nachts en in de avonden worden doorgewerkt. Schiphol houdt rekening met weersomstandigheden in de planning van het baanonderhoud, maar maart bleek een bijzonder natte maand. En omdat de resterende periode van onderhoud nog kort is, is er weinig ruimte om de hierdoor ontstane vertraging in te lopen.

Aangepast baangebruik

Door het onderhoud van de Zwanenburgbaan maken vliegtuigen die normaal starten of landen via de Zwanenburgbaan meer gebruik van de Buitenveldertbaan. Ook kan de Schiphol-Oostbaan worden gebruikt als landingsbaan en verplaatst een klein deel van de vluchten naar de Kaagbaan.

Alternatief

De Zwanenburgbaan is normaal ’s nachts af en toe in gebruik in zuidelijke richting, wanneer de Kaagbaan niet beschikbaar is wegens wind- en weersomstandigheden. Tijdens de oorspronkelijke onderhoudsperiode (van januari tot half april) gold een ontheffing voor het gebruik van de Aalsmeerbaan, als alternatief. Van deze ontheffing is in de afgelopen maanden slechts eenmaal ’s-nachts gebruik gemaakt. Schiphol koos voor de uitloop van de werkzaamheden geen aanvraag in te dienen voor het verlengen van die ontheffing.

Bewoners

Samen met Heijmans en andere luchtvaartpartners zegt Schiphol zich maximaal in te zetten om het onderhoud zo snel en efficiënt mogelijk af te ronden. Omwonenden kunnen contact opnemen met Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) indien zij vragen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.