De landelijke staking in openbaar streekvervoer, die ook Amstelveen zou treffen, wordt niet maandag gehouden, zoals aangekondigd door de FNV, maar is twee dagen opgeschort. Volgens de vakbond gaat de staking mogelijk helemaal niet door.

Volgens FNV hebben werkgevers in het busvervoer eieren voor hun geld gekozen en lijken zij nu geneigd in te gaan op de cao-eisen van de bond. De staking in het streekvervoer zou voor onbepaalde tijd zijn, omdat de werkgevers volgens FNV bleven volharden in het niet maken van duidelijke cao-afspraken. Volgens de vakbond is een onverantwoordelijk hoge werkdruk voor de chauffeurs ontstaan en krijgen allen werknemers in openbaar vervoer een te laag loon. De werkgevers zijn nu volgens de bond eindelijk bereid ‘stappen te zetten’.

Met de hulp van bemiddelaars wordt volgens FNV nu gewerkt aan een naar haar mening aanvaardbaar akkoord over de cao. Als dat dinsdag zwart op wit staat, gaat de staking niet door. Mochten partijen er niet uitkomen dan wordt er woensdag 27 juni alsnog gestaakt, dreigt de vakbond. FOTO; Gemeente AV.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.