Waaraan hebben mensen met dementie en mantelzorgers, op wie door het

Marijn van Ballegooijen

inkrimpen van de zorg steeds vaker een beroep wordt gedaan, nou precies behoefte? Om antwoord te krijgen op die vraag voert de gemeente sinds april een scan uit. Het onderzoek moet inzicht geven in de ervaringen die mensen met dementie en mantelzorgers hebben met het huidige ondersteuningsbeleid.

Volgens de gemeente moeten de uitkomsten de input vormen voor een gesprek met de plaatselijke zorg- en welzijnsinstellingen over de vraag hoe dementieondersteuning in Amstelveen is te verbeteren.

Wie mee wil praten over betere hulp aan dementerenden en hun mantelzorgers kan donderdag 19 juli naar twee groepsgesprekken in het kader van de scan komen. Die worden die dag gehouden van 15.30 tot 17.00 en van 19.00 tot 20.30 uur in wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140. De gemeente denkt dat zijn door geluiden van ervaringsdeskundigen verder wordt geholpen. Bij de gesprekken zijn de onderzoekers zelf aanwezig. Opgaven bij: rikke.komen@tao-of-care.nl.

 Verschil

Wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg: “Recent onderzoek van professor Anne-Mei The (UvA) laat zien dat er op veel plekken in het land een verschil bestaat tussen de ondersteuning die we mensen met dementie en hun mantelzorgers op dit moment kunnen bieden, en hun eigenlijke vraag. The suggereert dat er meer ondersteuning moeten komen die inspeelt op de sociale aspecten van een leven met dementie. Met deze scan wil de gemeente uitzoeken waar de behoeften aan ondersteuning liggen bij mensen die met dementie te maken hebben in Amstelveen.”

 

 

 

2 REACTIES

  1. Er moet gewoon weer een verzorgingshuis 2.0 komen. Anders blijf je met mens ontberende omstandigheden zitten. Iemand kan niet voor een dementerende zorgen, want iedereen werkt. We leven niet meer 50 jaar terug. Iedereen werkt.

    • Daarom zijn dit soort bijeenkomsten alleen maar een doekje voor het bloeden. Ik snap ook niet waarom een wethouder zich met dit onmenselijke beleid wil committeren, zo lang hij ook niet een duidelijk signaal aan Den Haag afgeeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.