Het laatste zogenoemde EnergieOntbijt voor de zomervakantie wordt vrijdag 13 juli (08.30 tot 11.30 uur) gehouden in de ‘huiskamer’ van het gemeentehuis aan de Laan Nieuwer Amstel. Daar wordt de balans opgemaakt van wat de nu acht ontbijten nu hebben opgeleverd.

Wethouder Floor Gordon zal het openingswoord houden. Daarna bespreken energieadviseurs de uitkomsten van bijvoorbeeld het Duurzame Scholenproject, het onderzoek van scholieren naar een nieuwe warmtebron voor de Annakerk en initiatieven om woningen duurzamer te maken met geïnteresseerde bewoners en ondernemers. Volgens Floor Gordon (wethouder duurzaamheidheid) is de belangstelling en betrokkenheid van de Amstelveense bewoners gegroeid het afgelopen jaar. “Er komen mooie, duurzame initiatieven voort uit de EnergieOntbijt bijeenkomsten”, weet ze. Die meetings worden gehouden in de verschillende wijken in Amstelveen. Gordon: “Een voorbeeld van zo’n initiatief is het verduurzamen van jaren-30 woningen, met behoud van de bijzondere kwaliteit van de huizen. Ook kunnen bewoners nu lid worden van een Energie Coöperatie om te investeren in zonnepanelen op andere daken als dit niet kan op het dak van hun eigen woning.”

Scholenproject

Een groep ouders met kinderen op verschillende basisscholen is een duurzaam project gestart met de gemeente en scholenstichting Amstelwijs. De gemeente verwacht dat binnenkort de SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) van het Rijk wordt toegekend en er 800 zonnepanelen gelegd worden op de daken van vier basisscholen (Michiel de Ruyter, Piet Hein, Kindercampus King en Mio Mondo). Het plaatsen van de panelen wil de initiatiefgroep vieren met een duurzaamheidswedstrijd. Leerlingen van Amstelveense basisscholen maken kennis met duurzame thema’s als wonen, mobiliteit, voedsel en consumptie/afval.

Wie ook mee wil ontbijten en aan het gesprek deelnemen, moet een aanmelding sturen naar Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jacqueline@groenegroei.com.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.