Dertien leerlingen van het Keizer Karel College brachten onlangs, naar nu blijkt, een bezoek aan Berlijn Tempelhof-Schönenberg, de zusterstad van Amstelveen. Een uitwisseling met het Ulrich von Hutten Gymnasium, die onderdeel is van een project in het teken van ‘Diversiteit en Inclusiviteit’.

Het doel was, volgens de school, leerlingen uit verschillende landen met elkaar kennis te laten maken.

Leerproces

De nadruk lag op het leerproces en niet-formele leermethoden, zoals workshops, debatten en buitenactiviteiten.  Gedurende de uitwisseling ondernamen de leerlingen verschillende activiteiten, die allemaal verband hielden met het overkoepelende thema ‘samen voor een divers en inclusief Amsterdam en Berlijn’. Er werd onder meer een fietstocht gemaakt door Oost- en West-Berlijn, en de leerlingen kregen een rondleiding langs de voormalige Berlijnse Muur.

Grote indruk maakte het verhaal van Zeitzeuge Ralph Kabisch, zeggen de KKC-leerlingen. Hij was als Fluchthelfer betrokken bij de geslaagde ontsnapping van 57 mensen door een tunnel onder de Berlijnse Muur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.