Tot en met maandag 31 oktober is de Graaf Florislaan ten dele dicht tussen 09:00 en 16.00 uur. Er zijn dan onderhoudswerkzaamheden aan kabels en leidingen. Om dat veilig te kunnen doen wordt een halve rijbaan afgezet. Gemotoriseerd verkeer en fietsers kunnen om-en-om passeren. Voor voetgangers gelden geen beperkingen.

Het programma voor de werkzaamheden aan de infrastructuur ziet er verder als volgt uit.

Keizer Karelweg

Aannemer VeenIx is bezig met de bouw van een tijdelijk viaduct over de Keizer Karelweg. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de Keizer Karelweg tot en met
28 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Ook de afritten en toeritten van de A9 ter hoogte van het Stadshart gaan dicht in de nachten. Nood- en hulpdiensten, Connexxion, (brom)fietsers en voetgangers kunnen de Keizer Karelweg via een speciaal vrijgemaakte rijbaan wel gebruiken.

Omleiding t/m 28 oktober voor gemotoriseerd verkeer van noord naar zuid: via de Amsterdamseweg, en Mr. G. Groen van Prinstererlaan en Beneluxbaan. Van zuid naar noord: via Sportlaan naar de Beneluxbaan. De diverse omleidingen worden tijdig aangegeven met tekstborden (DRIP’s) langs de wegen in en om Amstelveen. Van 31 oktober tot en met 4 november is de Keizer Karelweg weer open voor gemotoriseerd verkeer. De op- en afritten bij het Stadshart zijn dan nog wel dicht.

Burgemeester Colijnweg

Tot en met begin november is er buiten de spits regelmatig een rijstrook op de Burgemeester A. Colijnweg afgesloten om tijdelijke rijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te leggen. Deze bypass is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging. Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tijdelijke bruggen.

Oranjebaan (noord)

Tot en met vrijdag 23 december zijn voetpaden en fietspaden langs de Oranjebaan (noordzijde) tussen de Olympiadelaan en Beneluxbaan volledig afgesloten. (Brom-)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Olympiadelaan – Marathonlaan – Camera Obscuralaan, of via Klaasje Zevenster – Camera Obscuralaan – Traviatastraat.

Tegelijkertijd vervalt de bushalte (bus 171) aan de noordzijde Oranjebaan gedurende de gehele uitvoeringsperiode. Er worden verkeersregelaars ingezet om in- en uitvoegend bouwverkeer te begeleiden. Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op:

www.amstelveen.l/wegwerkzaamheden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.