Op vrijdag 7 april (20.00 uur), Goede Vrijdag, zal in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A, de passietijd worden besloten met ‘The Crucifixion’, het bekende en geliefde oratorium van John Stainer.

Het concert duurt ongeveer 70 minuten en de toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen met cantates en oratoria te kunnen voortzetten.

Kruisdood

‘The Crucifixion’ is een muzikale weergave van het bekende Bijbelverhaal over het levenseinde van Jezus Christus. In het oratorium wordt verteld over zijn gevangenneming, verhoor, berechting en dood door kruisiging. Het werk werd in 1887 gecomponeerd door John Stainer, een bekende romantische Engelse componist. Vanaf verschijning tot op vandaag de dag is het een geliefd en veel uitgevoerd koorwerk.

Onderbroken

Het verhaal wordt regelmatig onderbroken met in Engeland bekende hymnen. Alle aanwezigen zingen hierbij het laatste couplet mee.  In de Kruiskerk wordt het werk uitgevoerd door de Kruiskerkcantorij, die voor deze gelegenheid versterkt wordt met gastzangers. Solisten zijn de bas Matthijs Mesdag en de tenor Jelle Leistra. Het orgelaandeel is in handen van Jeroen Koopman, de jonge professionele organist van de Amsterdamse Singelkerk. De muzikale leiding heeft Henk Trommel, dirigent van de Kruiskerkcantorij (foto).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.