De tentoonstelling “Bijbelse teksten en verhalen in beeld” door de met textiele kunst werkende Marga Jelles-van Huizen wordt in de Kruiskerk tot 30 november gehouden in de Kruiskerk aan de Vander Veerelaan 30A, De expositie is te zien op woensdagmiddag (15.00 tot 17.00 uur), zaterdag (10.00 tot 16.00 uur) en zondag (12.00 tot 14.30 uur).

Teksten en verhalen uit het Oude en Nieuwe testament vormen de basis. De Bijbel is voor de kunstenares een kostbare bron van inspiratie en nog altijd actueel. Daar ze deze keer de Bijbel in zijn geheel als uitgangspunt heeft gekozen, heeft ze zich beperkt tot een selectie van kunstwerken uit haar collectie.

Kink

Als beeldend kunstenaar werkt Marga Jelles dus met Textiele Werkvormen, vaak figuratief en soms abstract. Ze maakt daarbij gebruik van verschillende technieken en materialen. Ze is voornamelijk autodidact en ze heeft destijds tijdens haar opleiding voor leerkracht gekozen voor de specialisatie Textiele Werkvormen. Marga Jelles werkt vrij en soms in opdracht, vanuit haar inspiratiebronnen: de Bijbel, de natuur en de cultuur.

Daarnaast is ze lid van de kunstgroep KinK (kunst in de kerk), een groep in de Protestantse Gemeente in Alkmaar.

Wijkcentra

Jelles exposeert haar werk regelmatig sinds 2004 in kerken, het ziekenhuis in Alkmaar en in wijkcentra. Als ze haar werk exposeert, werkt ze meestal met de thema’s als de psalmen, de gelijkenissen, de wonderverhalen of een thema passend bij de tijd van het kerkelijk jaar.

Haar werk is ook te koop. Ook tijdens de tentoonstelling kan het meeste werk aangeschaft worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.