Nina Simone bij JOC Sabrina Starke

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelt vrijdag 8 juni (21.00 uur) voor de tweede keer in P60. Vorig jaar oktober nog stond het collectief met Berget Lewis op het podium voor de soul- en jazzshow, deze keer Sabrina Starke.

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) staat internationaal bekend om unieke samenwerking met solisten. Samen met singer-soulwriter Sabrina Starke zoekt het orkest ditmaal de rafelranden op in het wonderschone oeuvre van Nina Simone. ‘Feeling Good’, ‘My Baby Just Cares For Me’, ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’, ‘Mississippi Goddam’, ‘Ain’t Got No – I Got Life’ en veel meer moois zal de revue passeren.

Met haar zowel melodische als krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae muziek een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke sound. Zij heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar hartverwarmende muziek, waaronder twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers toert het gezelschap  over de hele wereld met vele grote, internationale solisten. Dat het ook in de Nederlandse clubs mooie shows geven, liet het eerder al zien met onder andere Hammondlegende Dr. Lonnie Smith en Shirma Rouse.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.