Reizigers met de bussen van Connexxion via Booking.com een accommodatie hebben geboekt, kunnen nu ook heel gemakkelijk een busrit van Schiphol naar de binnenstad met de Amsterdam Airport Express (buslijn 397 van Connexxion) boeken.

Voor aankomst ontvangt de reiziger een mail van Booking.com waarin dit aanbod wordt gedaan. Na aankoop van de return tickets krijgt de reiziger een voucher met daarop de reisdata. Daarmee kan hij of zij – met de uitgeprinte versie of met de smartphone – in de bus stappen op Schiphol bij halte B15-B19 richting Amsterdam. De transfer naar de hoofdstad duurt ongeveer 25 minuten.

Pilots

Connexxion en Booking.com hebben besloten tot deze samenwerking na eerdere kleine pilots om de interesse van de reiziger te toetsen voor deze aanvullende dienst van Booking.com. Beide organisaties zeggen tevreden te zijn over de resultaten.

’s Nachts

De Connexxion ‘Amsterdam Airport Express’ lijn 397 rijdt overdag 8x per uur. Toeristen hebben geen stress bij vertraging of andere omstandigheden. Elke 7,5 minuut vertrekt er een bus naar het centrum van Amsterdam met voldoende zitplaatsen en ruimte voor koffers en (rug)tassen. Het voordeel van deze buslijn is dat het een groot deel van de toeristen snel en rechtsreeks in de directe omgeving van de meeste hotels brengt. Naast een aantal haltes aan de rand van Amsterdam (Anderlechtlaan, Amstelveenseweg, Olympisch Stadion, Haarlemmermeerstation) stopt de buslijn in Amsterdam-Zuid en het centrum op de haltes Emmastraat, Museumplein, Rijksmuseum, Leidseplein en eindhalte Elandsgracht. De nachtlijn variant is lijn N97 en rijdt 2x per uur in beide richtingen. In de nacht rijdt deze lijn door naar Amsterdam CS, omdat de Noord-Zuidlijn dan niet rijdt.

1 REACTIE

  1. “ De toeristen hebben geen stress” , maar hoe zit het met het gewone ov? Die gebruikers mogen in vele gevallen langer lopen, wachten en meer overstappen. Goeie maatschappij die Connexxion zeg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.