Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van Werk ohne Autor (Never Look Away). Die is maandag 11 maart om 19.00 uur te zien in Cinema Amstelveen.

Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen. ‘Werk ohne Autor’ is een Duitse dramafilm uit 2018, geschreven en geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck. En gebaseerd op het leven van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter die in 1961 van de DDR naar West-Duitsland vluchtte.

WO 2

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.