Het gemeentebestuur moet de gemeenteraad met enige regelmaat (bijvoorbeeld eens per kwartaal) informeren over de boomkap. Dat vindt Burgerbelangen (bbA). De partij vraagt van B&W een rapportage over data en tijdvakken waarbinnen boomkap plaatsvond. Foto: amstelveenweb.com

De fractie wil het aantal gekapte bomen, de data, tijdvakken en plaats waar die zijn gecompenseerd door aanplant van nieuwe. Als een andere groensoort wordt ingezet, wil bbA graag het type en het aantal vervangende bomen en groensoorten weten.

 Beheer

Bij infrastructurele projecten ontkomt de gemeente niet aan bomenkap, beseft de partij. Maar die bomen moeten volgens haar wel allemaal vervangen worden. ‘Er is wel een “groen voor groen” beleid, maar het is bij het publiek niet voldoende duidelijk waar, wanneer en in welke mate een boom of ander groen wordt vervangen’, zegt bbA. Omdat groen beeldbepalend is en bewoners van Amstelveen zuinig zijn op het groen is het belangrijk dat de gemeente haar inwoners regelmatig goed informeert hoe de compensatie van die boomkap plaatsvindt, meent bbA.

2 REACTIES

  1. Goed idee van bbA, omdat door stadsverdichting nog wel eens wat groen sneuvelt. Men zou misschien aan de randen van Amstelveen meer bomen kunnen planten. Nu zijn vanuit de polder heel vaak de huizen te zien.

  2. Ga ook eens kijken wat er thans aan beide zijden van de Benelux-baan gebeurt. Ik ben wel erg benieuwd om eens te vernemen hoeveel bomen hier inmiddels zijn gesneuveld en hoeveel er nog gaan sneuvelen. Het is een bijzonder trieste vertoning wat zich daar thans afspeelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.