Met Pasen gloort er licht, zegt Geloven in Amstelveen. Die organisatie vraag aandacht voor de lijdenstijd, ook wel de veertigdagentijd genoemd. Daarin staan christenen stil bij het leven en sterven van Jezus Christus, meldt Lars Grijzen, voorganger van de Stadshartkerk.

Hij merkt op dat in veel kerken er in de ‘Goede Week activiteiten’ zijn om toe te leven naar Pasen. “Denk aan Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en dan ook zeker Pasen. Want er gloort hoop aan de horizon. Pasen, that’s how the light get’s in.”

Ruim 30 

Allerlei kerken organiseren mooie vieringen en activiteiten in aanloop naar en met Pasen, zegt hij. “Bij Geloven in Amstelveen hebben we weer een overzicht gemaakt. Zo kunnen bezoekers een activiteit uitzoeken die bij hen past. Er staan al meer dan 30 activiteiten op. Denk aan Palmpasen stokken maken, een passieconcert, een kruisweg, een Passion-uitvoering en allerlei vieringen.”

Een overzicht van de vele kerkelijke activiteiten vindt men op https://geloveninamstelveen.nl/pasen-in-amstelveen/ 
Grijzen: “Geheel terecht vroegen sommigen zich af hoe het nu verder gaat met de interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. We hebben nog geen coördinator kunnen vinden, tot nader order zijn er dus geen gebedsbijeenkomsten. Het gebed stopt niet, er wordt in verschillende kerken op eigen momenten gebeden. Maar het zou mooi zijn als het samen bidden niet helemaal verdwijnt. Ondertussen kunnen gebedspunten kunnen naar ons e-mailadres worden verstuurd.” Dus naar info@geloveninamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.