Dinsdag 1 mei om 15.00 uur is de film ‘Bankier van het Verzet’ te zien als dinsdagmatinee in Cinema Amstelveen.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd zijn financiële contacten voor het verzet in te zetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Als ook dat niet genoeg is, bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: Tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. Donderdag 26 april (presentatie seizoensbrochure 2018 2019) en vrijdag 27 april (Koningsdag) is Cinema Amstelveen gesloten.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.