Betaalbare woningen. Daar gaat het over op de debatavond die het CDA organiseert in Uilenstede / Kronenburg aanstaande maandag (30 oktober) om 20 uur (inloop 19.30 uur). Plaats van debat: Upper East, Laan van Kronenburg 7A.

Er staan al jaren te weinig woningen in Amstelveen en de complete regio. Gaat het nog lukken er voldoende bouwen, onder meer in de sociale huursector? Dat vraagt het CDA zich af.

Kamerleden

Behalve Tweede Kamerlid Inge van Dijk en de recent bij het CDA teruggekeerde Lody van de Kamp, praat ook de fractievoorzitter Arjen Siegmann erover. Siegtmann is trouwens als medewerker van het Wetenschappelijk Bureau lijstduwer van de landelijke kandidatenlijst en heeft de leiding van het debat. Dat is gepland in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Onderwerp van de avond is de moeite om voor mensen in de regio Amsterdam nog een betaalbare woning te vinden. Ook bij de komende verkiezingen wordt dat een belangrijk thema, zegt het CDA. Wie wil praten of luisteren daarover, en wat Amstelveen en omliggende gemeenten aan het probleem doen, moet er heen komen.

 DUWO
De avond wordt afgetrapt met een presentatie van directeur Gijsbert Mul van studentenhuisvester DUWO. Hij licht kort de stand van zaken toe over het project Kronenburg dat door iedereen wordt gesteund, maar vooralsnog wordt geblokkeerd door een uitspraak van de Raad van State.

 Leefbaar
Tweede Kamerlid Inge van Dijk spreekt over woningbouw nu en in de toekomst. Over snellere bouw en het leefbaar houden van Nederland voor alle generaties. Lody van de Kamp heeft het over zijn terugkeer bij het CDA en zijn visie op de samenleving waarin niet alleen gewoond wordt, maar waar burgers ook met elkaar in harmonie leven. Om 21.30 uur wordt de avond besloten met een informele borrel.

2 REACTIES

  1. Tjeempie , het CDA wordt ( tegen verkiezingstijd) ook weer eens wakker, terwijl betaalbaar wonen in Amstelveen pas een hot item is in Amstelveen.
    Overigens weer met geen enkel woord over eventuele oplossingen, maar ja dat moet je ook niet doen want je wil natuurlijk toekomstige dienstbaarheid aan de combi VVD&PvdA wel open houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.