Vindt de gemeente ook niet dat schuldhulp na een half jaar moet worden geschrapt bij Bureau Krediet Registratie (BKR) als er na dat traject geen schulden meer op mensen drukken? Die vraag stelt GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer (foto) schriftelijk aan B&W.

Zij wijst er op dat andere gemeenten per 1 januari daarin voorgingen, zoals Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Vijf jaar

Op dit moment blijft vijf jaar na afloop van de schuldsanering, de BKR-registratie gehandhaafd. “Grote steden gaan deze registratie na zes maanden schrappen”, zegt GroenLinks. Stieneke Kruijer wil dat Amstelveen dat voorbeeld volgt.

Het is volgens haar belemmerend voor mensen, die na een moeizame periode verder willen gaan met hun leven, als de on haar ogen onnodige termijn van vijf jaar blijft. “Een registratie kan voor mensen een grote belemmering betekenen om hun leven weer op orde te krijgen.”

Vasthouden

Bij BKR staan alle kredieten en schulden geregistreerd. Het bureau wil vasthouden aan de termijn van vijf jaar, maar dit is volgens de wethouders van de grote steden is dat redelijk onzinnig. Zes maanden is volgens hen genoeg. De gemeenten kunnen op eigen initiatief de registratie verwijderen, omdat de partij die de registratie invoert die zelf kan beheren. Is het college met GroenLinks van mening dat de duur van krediet- en schuldenregistratie (5 jaar) onnodig en onnodig belemmerend is voor mensen die met succes een schulphulptraject afrondden? wil GL van B&W weten. En als die dat niet vinden, vraagt GL een uitleg over dat standpunt.

1 REACTIE

  1. En nogmaals welke andere partijen hebben zich bij deze vraag aangesloten bij GL ? Anders blijft het weer zich zielig profileren om een puntje te scoren voor de eigen club.
    Samen sta je sterk! Zeker in Amstelveen waar een sterk oppositieblok beslist geen kwaad kan om het monopolie van de VVD&D66 eens te doorbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.