Op de Amstelveense editie van de Nationale Sportweek, plaatselijk georganiseerd door AmstelveenSport, kijkt die organisatie kennelijk tevreden terug. Het beweegfeest voor Amstelveen is zondagmorgen 24 september afgesloten met Amstelveen On Wheels.

Een dag waarop alles wat rolt samenkwam op het Stadsplein, van loopfiets tot funbike, van rolstoel tot BMX en stuntstep.

Geen kerkgangers

Samen met de deelnemers aan de Dikke Banden Race gingen sportwethouder sport Herbert Raat, gemeentesecretaris Bert Winthorst, paralympisch kampioen wielrennen Daniel Abraham en wereldkampioen BMX Sietse van Berkel de baan op. Zo gaven zij het startschot voor Amstelveen On Wheels. Alleen kerkgangers konden er die morgen niet bij zijn. Ook het uitproberen van de verschillende funbikes was erg populair. Vol verbazing werd er gekeken naar de stunts tijdens de BMX show.

 Elke leeftijd

Tien dagen lang was er extra aandacht voor sport en bewegen in Amstelveen, zegt AmstelveenSport. Er waren sportactiviteiten voor iedereen van alle leeftijden. De Nationale Sportweek ging op vrijdag 15 september van start met de 10@10 challenge op de basisscholen in Amstelveen. De officiële opening was de dag erna tijdens de Denksportdag in het Oude Dorp. Het startschot voor de tweede editie van de Poeldag, op zondag 17 september, werd gegeven op het water en op het veld op de Noordelijke Poeloever konden diverse sporten uitgeprobeerd worden. Daarnaast werd er een Kids Festival door kinderburgemeester Milanka geopend.

Sportaanbod

Gedurende de hele sportweek openden sportverenigingen hun deuren. Zo kon men kennismaken met het lokale sportaanbod. Van karate, kickboxen, WingTsun en judo tot bridge en biljarten, van rugby, volleybal en handboogschieten tot capoeira. Ook was er de kick-off van multisportlessen en sportclinics op scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.