De scherpe bocht in het Kazernepad ter hoogte van het Keizer Karel College gaat verdwijnen. Van 1 tot met 5 en op 12 mei zijn er werkzaamheden om de slinger in het fietspad te verleggen. Ook komt er een nieuw stuk voetpad bij.

Verscheidene burgers, onder wie het KKC, hadden op de reconstructie van het fietspad aan gedrongen.  De gemeente heeft nu besloten de slinger van het pad eerder af te laten buigen; die wordt meer naar het westen verplaatst, waardoor de bochten minder scherp zijn.

Voetgangers

Ook constateerde de gemeente, overigens na de geregelde gebruikers, dat veel voetgangers over het fietspad lopen. Daarom wordt het voetpad vanaf Hotel Station Amstelveen verlengd. De boom die daar nu staat blijft behouden. Het voetpad loopt straks om de boom heen.

Omleiding via Elegast

Tijdens de werkzaamheden is er een korte omleiding op het Kazernepad. Fietsers en voetgangers kunnen tussen de Stationsstraat en de A9 gebruik maken van de Elegast en de Ouderkerkerlaan, zoals aangegeven op gele borden. Het werk valt in de meivakantie zodat scholieren er geen hinder van ondervinden.

Koningsdag

Wegens de verwachte drukte met Koningsdag in het Oude Dorp start de aannemer in de tweede week van de vakantie en niet in de eerste week. Op de laatste dag, vrijdag 12 mei, wordt het nieuwe fietspad geasfalteerd. Dan zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Nieuw fietspad 

De aanpassing van het Kazernepad is overigens tijdelijk. Als de A9 door Rijkswaterstaat is verbreed en verdiept aangelegd komt er namelijk een nieuw fietspad in 2027 over de toekomstige overkapping bij het Oude Dorp. Ook de Elektrische Museumtramlijn Amsterdam keert na de werkzaamheden weer terug aan de zuidzijde van de A9.

1 REACTIE

  1. Maak van de weinig gebruikte hobbytrambaan een snelfietsbaan tussen Amstelveen en Amsterdam.

    Laat een kleine maar invloedrijke lobby deze voor de hand liggende verbetering van de fietsverbinding met Amsterdam niet langer tegenhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.