Er komt een voorstel van B&W om als gemeente bij te dragen aan een moderne supermarkt in Waardhuizen waar in het winkelcentrum een dergelijke winkel van de keten Coop verdween. Een door fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen ingediende motie, met steun van Belang van Nederland (BVNL) en 50Plus, kreeg woensdagavond de steun van heel de gemeenteraad.

Eigenaar Netjes van winkelcentrum Waardhuizen en gemeente onderzoeken samen of een opvolger van Coop in een iets gewijzigde vorm (om te voldoen aan de eisen van de tijd) mogelijk is.

Te serieus

Maar een gesprek tussen beide partijen geeft nog geen garantie dat die tot elkaar komen, constateerde Becker. Hij zei dat wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) weliswaar recent zijn zorgen uitte, maar ook betoogde dat de gemeente er niet veel aan kon doen en dat de gemeenteraad in 2016 niet gemotiveerd was in het door Netjes verhuurde winkelcentrum of omgeving te investeren. Dat stond in Detailhandelsnota  2016-2020. “Neem die nota iets minder serieus,” adviseerde nu Patrick Adriaans van de SP.

Overbodig

Hoewel sommige fracties, waaronder de VVD, de motie eigenlijk een beetje overbodig vonden, nu de wethouder in een gemeentelijk persbericht liet weten een onderzoek samen met Netjes te willen, steunden die toch de motie. En daarmee de wethouder, vonden ze. D66 sprak zelfs van ‘een goed initiatief”, maar Goed voor Amstelveen vond dat bijvoorbeeld dat de motie een open deur intrapte. Maar Becker vond dat voordat een patstelling ontstaat, de betrokken partijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen en een gesprek over een onderzoek te ‘vrijblijvend’ is.

7 REACTIES

  • Hoe weet u dat?
   Toevallig woon ik in Waardhuizen en ik moet zeggen dat er heus wel vraag naar is. Veel van mijn kennissen uit de buurt en ikzelf deden daar hun boodschappen en heus niet alleen ouderen. Dat het daar zo slecht liep lag in hoofdzaak aan het feit dat de vorige filiaalchefs allemaal figuren waren van de tweede garnituur, waardoor er vele zaken niet klopten, zoals vele producten over datum, verkeerd inkoopbeleid ( van het 1 te veel en van het ander te weinig), desinteresse van veel vaste werknemers en ondeskundigheid. ( je maakt geen berg van zacht fruit en je laat je planten niet verdrogen enz.). Sommige weekendwerkers hadden er soms meer kaas van gegeten. Als dat in orde is, komt de loop er ook wel weer in.
   Daarnaast ik ben het nu volledig met hr Becker eens, dat ook de overheid i.d. zijn verantwoordelijkheid moet nemen, want zonder klein winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen kan een wijk niet, dan verpaupert die. De gemeente heeft ook een zorgplicht naar zijn bewoners en naar de resterende kleine middenstanders daar, die ook niet zonder een supermarkt kunnen en waarom zou zij alleen grootgrutters vrijbaan geven om overal de kersen uit de taart te pikken en de rest maar te laten. ( ik doel hierbij m.n. op een AH , die haast overal zit. Dan denk ik: ok pak die kersen maar ook die wat minder mooie)
   Maw geen vrijblijvend gesprek voor de bühne maar ga er echt op in.

 1. Ooit had winkelcentrum Waardhuizen een goeie slager, bakker, drogist etc, deze zijn verdwenen.
  Daarna is het winkelcentrum Middenhoven gebouwd, die heeft dat alles wel en is niet ver verwijderd van winkelcentrum Waardhuizen.
  Woon zelf in Bovenkerk, wij zijn ook aangewezen op winkelcentrum Westwijk, niet altijd ideaal, zeker voor mensen die geen auto rijden of slecht ter been zijn, maar het is niet anders.
  Het is een tijdsbeeld waar je niets aan kunt veranderen.

  • En het tijdsbeeld in Frankrijk is dat in alle middelgrote steden en stadjes buiten de plaats een groot winkelcentrum ligt de complete middenstand heeft doen verdwijnen waardoor binnensteden zijn verpauperd. Is dat dan de toekomst waarnaar wij moeten streven.

 2. Vroeger woonde er jonge gezinnen met kinderen in Waardhuizen, die gaven geld uit in b.v. de supermarkt, de meeste mensen die er nu wonen zijn ouder, hebben minder nodig, daar kan een super niet van draaien, zo simpel is dat.
  Tijden veranderen, helaas kunnen wij dat niet tegenhouden.

 3. Natuurlijk KUNNEN we dat met z’n allen wel tegenhouden. Maar als je dat niet WILT dan houdt het op. Waarom steeds maar alles als voldongen feit accepteren? We moeten ons er van bewust zijn dat de toekomst het resultaat is van de keuzes die we nu maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.