Zaterdag 1 augustus (17.00 tot 18.00 uur) is er in Museum Jan (het voormalige Jan van der Togtmuseum aan de Dorpsstraat) een lezing over Roy Lichtenstein. Kosten vijf euro, exclusief de entree tot het museum. De lezing wordt verzorgd door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van bureau Boeiend. Er wordt in het Nederlands gesproken.

Men krijgt koffie of thee aangeboden en kan wegens de coronacrisis plaatsnemen op de gereserveerde plekken. Wie er bij wil zijn, kan een mailtje sturen naar rsvp@museumjan.nl. In verband met de 1,5 meter opstelling is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Roy Lichtenstein (1923-1997) is een van de bekendste kunstenaars in de Amerikaanse popart. Van afbeeldingen uit stripboeken, advertenties en beroemde moderne schilderijen maakte Lichtenstein sterke uitvergrotingen op doek en papier. De wereldberoemde ‘Crying Girl’ en ‘Still life with Picasso’ zijn hiervan voorbeelden. De heldere kleuren en het puntenraster in zijn werken refereren aan de commerciële druktechniek in zijn tijd. De tentoonstelling bestaat uit grafiek va uit bijna de gehele carrière van Lichtenstein, van de jaren zestig tot zijn Reflection Series uit de jaren negentig.

Kinderworkshop

Zondag 9 augustus (11.00 – 12.30 uur) is er de Kinderworkshop ‘Pop Art zelfportret’.
Graag opgeven via educatie@museumjan.nl Kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar zijn welkom. De naam, leeftijd en mobiel telefoonnummer moet bij de aanmelding worden opgegeven. Voor de kinderen zijn aan de workshop geen kosten verbonden; begeleiders betalen de normale museumtoegang en kunnen ondertussen de tentoonstelling bekijken.

Stippen

Met de ‘Ben-Day dots techniek’ zorgde Roy Lichtenstein voor een bijzonder stippen-effect in zijn kunstwerken. De kunstenaar liet zich inspireren door stripverhalen, advertenties en meesterwerken. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de tentoonstelling Roy Lichtenstein – Pop Art in Print. Kinderen wordt verzocht een foto van zichzelf mee te nemen om een mooi zelfportret in popart stijl te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.