Nu het aantal coronabesmettingen stijgt, voelt ook de gemeente Amstelveen zich verplicht nogmaals op de bekende regels te wijzen. Dus afstand houden op bezoek, werk en terras, thuisblijven bij klachten, zich laten testen als dat nodig is en heel veel de handen wassen.

Het RIVM meldt verdubbeling van het aantal besmettingen in een week tijd, van 534 naar 987. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft een dringend beroep op alle Nederlanders gedaan, waar Amstelveen zich bij aansluit.  “De toename van het aantal besmettingen is geen goede ontwikkeling. We moeten ons beter aan de regels houden”, zei de minister.  “Als dat niet gebeurt, is de kans groot dat we strengere maatregelen moeten nemen.” De minister riep met name jongeren op zich beter aan de regels te houden.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen

6 REACTIES

  1. Gisteravond op TV zag ik een burgemeester die op werkbezoek ging in een verpleegtehuis dat bijzonder zwaar getroffen was. Dat steekt wel schril af bij onze gemeente waarin gezegd wordt dat men het niet weet.

    • Misschien zou u dan in het kort even de verschillen in gewone mensentaal aan kunnen geven, want ik me voorstellen, dat niet iedereen dit paraat heeft. Ik ook niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.