De coronatestbus van de GGD blijft langer op de parkeerplaats voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan staan. Nu tot en met zondag 18 juli. Men kan er elke dag gratis zonder afspraak terecht van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.

Men wordt wel verzocht een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee te nemen. De gemeente zegt blij te zijn dat de periode is verlengd tot en met de eerste week van de schoolvakantie in Amstelveen.

Milde klachten

Iedereen met milde klachten – klachten zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts – kan een coronatest laten doen.  Plotseling minder kunnen ruiken of proeven kunnen ook symptomen van corona zijn. Bij twijfel over klachten kunnen mensen zich ook laten testen. Aan bezoekers wordt dringend gevraagd de testuitslag thuis af te wachten, die meestal binnen 24 uur bekend is.

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus staat sinds 17 mei aan de Sportlaan en is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.