Actief voor Amstelveen (AVA), een lokale partij in de gemeenteraad, heeft schriftelijke vragen aan B&W gesteld in verband met steeds meer klachten over malafide hondenuitlaatservices in het Amsterdamse bos. Die hebben daar helemaal geen vergunning voor. Volgens AVA zijn geregistreerde uitlaatservices daar de dupe van, omdat er niet wordt gehandhaafd.

AVA zegt dat die illegale bedrijven op het gebied van het uitlaten van honden een doorn in het oog zijn van ondernemers die wel voor veel geld een vergunning kochten. Die klagen over gebrek aan handhaving. Volgens AVA worden voor uitlaatservices geldende regels geschonden door de malafide bedrijven. Terecht klagen wel aan die regelgeving voldoende ondernemers er volgens AVA over. “Het kan toch niet zo zijn, dat er flink betaald moet worden voor een vergunning, waar niets tegenover staat en geen controle op is,’ vindt de fractie. Zij vraagt aan B&W hoe het nu eigenlijk zit met die vergunningen en wil dat de gemeente Amsterdam, die het Bos beheert, beter handhaaft. En anders moet Amstelveen dat laatste zelf maar gaan doen, vindt AVA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.