De Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) houdt donderdag 6 juli een besloten ledenvergadering waar een nieuw bestuur wordt gekozen. De lokale partij had geen bestuur meer. Een uitnodiging voor de vergadering is verstuurd door de kandidaat-penningmeester Wim de Mol.

Percy de Robles

Voorzitter wordt, als de leden ermee akkoord gaan, Daniëlle Hacquebard, die destijds als tweede op de kandidatenlijst stond bij de verkiezingen voor de gemeenteraad. Toen de vorige tweemansfractie in de raad halveerde werd bij burgerraadslid in de raadscommissie Burgers en Samenleving, maar onlangs ontnam fractievoorzitter Percy de Robles haar plotseling die functie. Ook haar man Mareno werd uit raadscommissies terug getrokken en De Robles zelf stapte in de drie commissies (Ruimte Wonen en Natuur, Burgers en Samenleving en Algemeen Bestuur en Middelen). Inmiddels is Arthur Walraven namens OCA als burgerraadslid beëdigd en hij was woensdagavond in de raadsvergadering van de commissie Burgers en Samenleving.

Uitleggen

Als secretaris van OCA is Dirk Dunnebier voorgesteld. De

Mareno Hacquebard

uitgeschreven ledenvergadering markeert de zoveelste revolutie binnen de Ouderenpartij. In de politieke arena wordt gesproken over een coup. Het bestuur, in elk geval de gedoodverfde voorzitter, staat diametraal tegenover de éénmansfractie in de gemeenteraad, die overigens door ziekte soms niet door Percy de Robles werd bezocht. “Hij heeft op de vergadering wel iets uit te leggen”, wil Mareno Hacquebard alleen kwijt.

Die vindt overigens het woord coup wat negatief. “Maar wij hebben de partij willen redden en hebben het beste met haar voor. Ik begrijp wel dat het als een coup wordt gezien, maar mijn vrouw, tweede op verkiezingslijst, heeft haart voor OCA en on niet anders dan kiezen voor deze aanpak.”

Walraven

Tim Lechner

Op de agenda voor de ledenvergadering staat de benoeming van een derde commissielid, kennelijk naast De Robles en Walraven. Overigens kan volgens de gemeentewet alleen de fractie officieel iemand in die functie benoemen.

Van een coup beschuldigde ook de vorige fractievoorzitter Cor Spinhoven de OCA, toen De Robles zich op de eerste plaats van een nieuwe kandidatenlijst met de verkiezingen had gemanoeuvreerd. De Robles was burgerraadslid en viel in die functie volgens Spinhoven op door zijn constante zwijgzaamheid. Spinhoven scheidde zich in de raad af van OCA en begon zelf een naar hem genoemde lijst. OCA werd toen nog door het andere fractielid Nora Tang vertegenwoordigd. Na de verkiezingen slonk de fractie van twee leden tot één lid van de gemeenteraad.

Verklaring

Mareno Hacquebard vindt het terugtrekken door De Robles van hem en zijn vrouw uit de commissies onbeschoft, vertelde hij eerder aan amstelveenblog.nl. “Wij wachten nog steeds op een verklaring.” Hij en andere leden hopen dat die er tenminste op de besloten ledenvergadering komt.

Overigens meldde De Robles eerder dar er nog maar zeven leden zijn. Maar volgens Hacquebard zijn het er meer. De uitnodiging ging overigens ook naar Amstelveners die zich niet meer als lid beschouwen.

De vrouw van De Robles, Veerle, was tot voor kort secretaris en trok als enig bestuurslid ook de functie van waarnemend voorzitter naar zich toe.

Onbestuurbaar

Naast haar was er nog een penningmeester, in de persoon van Peter van der Voort, maar webmaster Nico Kooijman meldt dat van hem al een jaar lang niets is vernomen. Tim Lechner, die voordat hij de lokale politieke partij AVA oprichtte enige tijd voorzitter van OCA was, meldde bij zijn aftreden daar dat de ouderenpartij onbestuurbaar is. Eigenlijk zette OCA-raadslid Henk Fokkink de partij van de ouderen min of meer op de kaart en drong zelfs door tot de coalitie. Dat resulteerde bij de vorige verkiezingen voor het eerst in niet één, maar twee zetels in de gemeenteraad.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.