Sinds 1 februari, toen het plan werd gelanceerd, zijn bijna driehonderd pashouders op woensdagmiddagen gratis in het Cobra Museum geweest. Het plan werd door het museum en de gemeente geïntroduceerd.

De woensdag is nu een van de drukste dagen van de week, meldt het museum. Ook het gratis Atelier CoBrA is goed gevuld met kinderen uit de buurt, zegt het.

Gratis

Sinds de invoering van de pas heeft zo’n twintig procent van de bezoekers gebruik gemaakt van de pas op woensdagen.  Speciaal voor de inwoners van Amstelveen is iedere woensdag het museum toegankelijk en ook Atelier CoBrA van 13.00 tot 16.00 uur open om creatief aan de slag te gaan met het hele gezin. Op vertoon van de Cobra Pas Amstelveen krijgt elk huishouden op woensdag gratis toegang. De pas is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen.

Ontmoet de Denen

Op het ogenblik is de tentoonstelling over Deense kunst er te zien. “We nodigen alle Amstelveners van harte uit een kijkje te komen nemen in het museum”, zegt directeur Stefan van Raay. “Voor sommige Amstelveners misschien wel voor het eerst. Op dit moment viert het museum de 75ste verjaardag van de revolutionaire Cobra-beweging, waar het museum naar is vernoemd. Op dit moment is een bijzonder drieluik van Deense moderne kunst te zien met meer dan 200 werken van ruim 25 kunstenaars.”

Foto van Matthijs Immink: Lancering Cobra Pas Amstelveen. V.l.n.r.: de raadsleden Rosalie Bouwman (PvdA), Femke Lagerveld (VVD), Jet SMit (VVD), directeur Cobra Museum Stefan van Raay, Herbert Raat (wethouder Kunst en Cultuur) en raadsleden Pieter E. Monkelbaan (bbA) en Michel Becker (AVA).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.