Tal van gebouwen staan voor bezoekers open op de ‘Open Monumentendagen’,  zaterdag 9 en zondag 10 september. Ook de Urbanuskerk te Bovenkerk is dan open. Men kan daar de toren beklimmen en er zijn op gezette tijden rondleidingen in  de kerk.

Daar zijn weer veel elementen, na de brand, teruggeplaatst of nieuw aangebracht. “De kerk wordt alsmaar mooier”, zeggen Bovenkerkers.

VHA

Tijdens deze dagen worden er ook historische tekeningen van Douwe van der Leest van huizen in Bovenkerk verkocht en enkele andere kerkelijke parafernalia, alsmede het boek van de heropbouw van de kerk. De Vereniging Historisch Amstelveen en de Afdeling Archeologische werkgemeenschap zijn eveneens met een informatiepunt aanwezig.

Ensemble

Op 22 oktober in de middag geeft Ronald Willemsen met zijn Rondo ensemble een gevarieerd concert met geliefde melodieën.  In de voorverkoop kosten kaarten á € 15,00, inclusief een consumptie.

En zondag 10 september om 15.00 uur is er een concert van Rous Domenica, met Tony Rous en Pieter Roosenschoon op viool, Henk Dekker op clavecimbel (keyboard) en Hannie Rodrigues Parreira op de violoncel. Zij spelen werken van A. Corelli (kerstconcerto), G.P Telemann (Portretten) en A. Vivaldi (Lente uit de 4 jaargetijden). Het concert is gratis, maar een donatie wordt erg op prijs gesteld.

Op de foto: Rous Domenica

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.