Omdat de Kaagbaan dan buiten gebruik is wordt van 4 tot en met 12 september meer geluid van de Buitenveldertbaan van Schiphol verwacht. Aan de Kaagbaan wordt het jaarlijkse reguliere onderhoud verricht.

Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer.

Ook Aalsmeerbaan

In situaties waarbij vliegtuigen normaal gesproken starten vanaf of landen op de Kaagbaan, wordt tijdens deze periode een andere baan ingezet. Schiphol noemt de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan of de Buitenveldertbaan.

Conditie

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze volgens Schiphol ‘in goede conditie zijn en blijven.’ Er worden aan de Kaagbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt en doorgespoeld. Omdat de Kaagbaan tijdens deze werkzaamheden niet in gebruik is voor vliegverkeer, is er ook gelegenheid om de taxibanen rondom te controleren en de bebording aan te passen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Februari

Ook tot en met 19 februari zal de Kaagbaan niet kunnen worden gebruikt voor landen bij beperkt zicht. Wegens de werkzaamheden aan de verdubbeling van taxibanen is de Kaagbaan van 4 september 2023 tot en met 19 februari 2024 niet beschikbaar als landingsbaan bij slecht zicht. Dan kan zich voordoen tijdens mist of bij laag hangende bewolking. Ook  wordt de Buitenveldertbaan dan voor landingen gebruikt.

De Kaagbaan kan bij alle zichtomstandigheden gebruikt worden voor startende vliegtuigen, zegt Schiphol. En bij goed zicht ook voor landende vliegtuigen. Bij noordenwind en beperkt zicht kan overdag de Aalsmeerbaan worden ingezet voor landende vliegtuigen. De Zwanenburgbaan is ‘s nachts beschikbaar als landingsbaan.
Bewoners
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.