Donderdag 1 september lossen drie nieuwe bestuursleden drie anderen af bij het Cobra Museum. Jan Deiters, die zich o.a. met fondsenwerving en educatie bezig hield, trad in juni al af. Maar donderdag volgen ook voorzitter Hugo Siblesz en Tati Vereecken-Suwarganda.

Siblensz wordt opgevolgd door Jerry Straub (1960). Verder treden Silvia van der Heiden (1967) en Edwin Valent (1975) tot het bestuur toe. Vice-voorzitter Judith van Kranendonk, penningmeester Stephen Brunner en secretaris Mark Moolhuizen zullen hun bestuurslidmaatschap voortzetten.

Psycholoog

Jerry Straub studeerde A&O Psychologie (UvA) en is voorzitter van het bestuur van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland en lid van de raad van toezicht Amsterdamse Jeugd en Theaterschool. Tot voor kort was hij voorzitter van Huis van de Wijk Buitenveldert/Zuid As en bestuurslid bij Cybersoek. Van 2006 tot 2010 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Amsterdam. Hij heeft volgens het Cobra Museum een rijke kennis van en ervaring met het houden van toezicht, het bedrijfsleven en politiek-bestuurlijke- en maatschappelijke organisaties en droeg bij aan de bewustwording rondom diversiteit en inclusie in Nederland. Hij woonde eerder in Amstelveen, zat op de Joost van den Vondelschool en het Casimir Lyceum, zijn beide kinderen zijn er geboren en zijn moeder woont er ruim vijftig jaar. Hij en zijn vrouw (Margit Lieuw Kie Song) wonen nu in Buitenveldert.

VPRO

Silvia van der Heiden is de directeur van het Nederlands Film Festival in Utrecht, was eerder werkzaam bij de VPRO en de Stadsschouwburg Amsterdam. Volgens het Cobra Museum weet zij veel van de culturele sector in Nederland en is bestuurslid van de Stichting Kleine Komedie Producties.

Edwin Valent is CEO van digitaal bureau Bruut Productions en volgens het Cobra Museum gespecialiseerd in digitaal, media en marketing. Hij werkt als ad interim director binnen de internationale mediawereld voor o.a. NPO, Q-dance, AT5, Radio 4 en Trust. Daarvoor had hij een loopbaan als Digital Officer bij o.a. BNNVARA, Talpa, Digitas LBi en SBS Broadcasting. Verder schrijft hij over media-innovatie voor o.a. Broadcast Magazine en is hij bestuurslid bij het alternatief poppodium Baroeg in Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.