AmstelveenSport heeft negen BeweegBingo spellen, gesponsord door Rotary Amstelveen-Amstel (RANA), cadeau gedaan aan woonzorglocaties in Amstelveen. De BeweegBingo nodigt op speelse manier uit tot beweging. Tijdens het spel worden alledaagse bewegingen geoefend, zoals het optillen en buigen van de knie en het draaien met de schouders.

De rode loper ging donderdag (25 november) uit bij Zonnehuis Bovenkerk voor de feestelijke overhandiging. Twee bewoonsters namen, samen met medewerkers, het spel in ontvangst van Jan Kooiker van RANA en directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport.

Enthousiast

“De Rotary ondersteunt initiatieven die goed zijn voor jong en oud,” zei Kooiker. “Dat doen we met goederen of met geld. Een presentatie van AmstelveenSport maakte ons enthousiast voor de BeweegBingo. In totaal hebben we tien spellen gesponsord, waarvan er negen in Amstelveen worden uitgedeeld.”

De BeweegBingo is bedacht door Mieke Regelink van AmstelveenSport. “Dit spel nodigt ouderen op een speelse manier uit tot bewegen. Telkens wordt een kaart getrokken waarop een pictogram te zien is met een beweging, zoals het draaien van de schouders, het optillen van de knieën of het zwaaien met de armen. Het gaat om alledaagse bewegingen, die ouderen helpen soepel en actief te blijven. De oefeningen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd. Door het spel met muziek en prijzen te combineren maak je er een feestje van. Zo wordt bewegen leuk!”

Naast Zonnehuis Bovenkerk, hebben ook Nieuw Vredeveld, Klaasje Zevenster, Zonnehuis Amalia, Woonzorgcentrum Groenelaan, Belmonte, De Luwte, Huis aan de Poel, Zonnehuis Westwijk en Dagcentrum Westwijk een spel cadeau gekregen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.