Rijksweg A9 is in het weekend van 27 tot en met 30 augustus afgesloten in één richting van knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel. De weg gaat dicht op vrijdag 27 augustus (20.00 uur) en maandag 30 augustus (5.00 uur) weer open. Verkeer wordt gedurende het weekend omgeleid via de A4, de A10 en de A2.

De extra reistijd is naar verwachting circa 10-30 minuten, meldt Rijkswaterstaat.

Slopen

De andere kant op is er tussen aansluiting Ouderkerk a/d Amstel (4) en het Kazernepad één rijstrook afgesloten. Dat betekent dat op dit deel van de A9 twee rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer.

Aannemer VeenIX sloopt dit weekend de zuidelijke delen van de viaducten Amsterdamseweg en het Kazernepad (Zwarte Pad) in Amstelveen. Forse hinder voor de directe omgeving is het gevolg van deze werkzaamheden.

Om de verdiepte ligging aan de noordkant te kunnen bouwen, legt VeenIX aan de zuidkant van de A9 tijdelijk extra rijstroken aan, een zogenaamde bypass. Nu is er onder de bestaande viaducten onvoldoende ruimte voor deze tijdelijke rijstroken, daarom moeten ze gesloopt worden. Om de verbinding tussen Amstelveen noord en zuid tijdens de bouw van de verdiepte ligging te behouden, heeft VeenIX begin van de zomer twee tijdelijke bruggen geplaatst op deze locaties.

Noordelijk deel

De noordelijke delen van de viaducten worden gesloopt als het verkeer over de bypass aan de zuidkant van de A9 rijdt. De noordelijke rijbaan is dan vrij van verkeer waardoor geen afsluiting nodig is. Naar verwachting zal dit eind volgend jaar pas plaatsvinden.

Er zijn diverse omleidingen ingesteld:

Verkeer vanuit de richting Haarlem/Schiphol richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2.

Verkeer vanuit Amstelveen richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A9 richting knooppunt Badhoevedorp, de A4, A10 en A2.

Vanaf Ouderkerk aan de Amstel tot aan het Kazernepad zijn twee rijstroken open. Vanaf oprit 5 Amstelveen-Stadshart tot aan knooppunt Badhoevedorp wordt verkeershinder verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.