Twee dagen na de brief waarin stichting Allemansbelang (zonder excusues) kreeg te horen dat de  wettelijk toegestane periode voor het toezenden van de stukken krachtens haar WOB-verzoek niet wordt gehaald, melden B&W aan de gemeenteraad dat transparantie bij het college hoog op de agenda staat.

De gemeente constateert dat er steeds meer aanvragen krachtens de Wet Openbaarheid van Bestuur (WBB) van burgers en media komen. Omdat men niet vindt dat een individuele burger daarvoor moet betalen is de WOB-leges afgeschaft. De WOB zorgt ervoor dat burgers en organisaties inzicht hebben in het handelen van de overheid, zeggen B&W.

Besluitvorming

Die melden de gemeenteraad steeds meer informatie beschikbaar te stellen, onder meer via de gemeentelijke website. “Sinds enige tijd publiceren we naast de besluitenlijsten van vergaderingen van burgemeester en wethouders ook de stukken die bij die besluitvorming horen”, schrijven zij. Inwoners en media kunnen die raadplegen op de gemeentelijke website: https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/publicatie/college-van-b[1]en-w_namens-het-college_besluitenlijsten-college-van-b-en-w

Ook ‘onherroepelijké’  WOB-verzoeken worden gepubliceerd op de gemeentelijke website: https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/publicatie/gemeentelijke-wet-en[1]regelgeving_bezwaar-en-verzoeken_openbaar-gemaakte-informatie-wob-verzoeken.

“Door deze werkwijze wordt gevraagde informatie voor een ieder openbaar en niet alleen voor de verzoekende partij”, zeggen B&W. Zij vinden dat door de toegenomen transparantie de dienstverlening wordt verbeterd. Intussen moet volgens de gemeente de stichting Allemansbelang nog tot medio september geduld hebben, voordat zij de stukken krijgt, waarvoor zij een WOB-verzoek indiende. De wettelijke termijn voor die documenten is verstreken.

3 REACTIES

  1. Praatjes vullen geen gaatjes. De gemeente Amstelveen laat continu zien hoe het niet moet en als ze erop aangesproken worden, komt er een lullig persberichtje waarmee ze het beeld weer recht proberen te trekken. Erg doorzichtig. De burgers van Amstelveen verdienen veel beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.