Op woensdag kunnen in het vervolg Amstelveners gratis naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst. In samenwerking met de gemeente werd woensdag daar de Cobra Pas Amstelveen gepresenteerd.

Museumdirecteur Stefan van Raay en wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) nodigden in hun toespraken alle Amstelveners uit een kijkje te komen nemen in het museum. Voor sommige Amstelveners is dat misschien wel voor het eerst, zeiden ze.

Navolging

“Het is altijd een wens van mij geweest om in navolging van landen als bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Mexico inwoners, die uiteindelijk door belastingheffing musea ondersteunen, een moment van vrije toegang te kunnen bieden”, zegt directeur van Raay. “Aangezien wij door de gemeente en dus door de inwoners van Amstelveen worden gesubsidieerd, kunnen sinds 27 januari met de Cobra Museum Amstelveen Pas alle inwoners op elke woensdag vrij het museum bezoeken. Voor zover ik weet, is dat echt een primeur voor Nederland.”

Woensdagen gratis

Speciaal voor de inwoners van Amstelveen is iedere woensdag het museum gratis toegankelijk. Op vertoon van een (digitale) pas krijgt elk huishouden op woensdag gratis toegang. De pas is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Deze week vindt men in het Amstelveens Nieuwsblad een flyer met een unieke code die men op de museumwebsite kan verzilveren. Voor degenen die de krant niet krijgen of de flyer hebben gemist is het mogelijk in het museum de Cobra Pas Amstelveen te ontvangen. Meer informatie op cobra-museum.nl

“We vinden het belangrijk dat alle Amstelveners de gelegenheid krijgen om te kunnen kennismaken met kunst en cultuur”, zegt wethouder Raat. “Door inwoners de gelegenheid te bieden om gratis het Cobra Museum te bezoeken, maken we museumbezoek op een laagdrempelige manier bereikbaar voor alle lagen van de bevolking, arm en rijk, jong en oud.”

Foto: V.l.n.r. raadsleden Rosalie Bouwman (PvdA), Femke Lagerveld (VVD), Jet SMit (VVD), Stefan van Raay (directeur Cobra Museum), wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur), raadslid Pieter E. Monkelbaan (BBA) en fractievoorzitter Michel Becker (AvA)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.