Deze zomer vinden er verschillende wegwerkzaamheden plaats in en rond Amstelveen. Er is volgens de gemeente gekozen voor de zomerperiode, omdat er dan minder verkeer op de weg is.

Maar verkeershinder is niet altijd te voorkomen, realiseert zij zich. Een groot deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam, maar zijn van invloed op de bereikbaarheid van Amstelveen.

Impact

In juli en augustus zijn er verschillende werkzaamheden en afsluitingen op de Keizer Karelweg, Buitenveldertselaan, Bovenkerkerweg (N521), A10 Zuid, Amstelveenseweg / Boelelaan en N522 / Brug Ouderkerk.

Omdat deze werkzaamheden een behoorlijke impact kunnen hebben, communiceert – naast de provincie, de gemeente Amsterdam en de aannemers – ook de gemeente Amstelveen actief richting weggebruikers. Er verschijnen wekelijks advertenties in het Amstelveens Nieuwsblad en nieuwsbrieven richting media (die geacht worden ze gratis op te nemen), social media en actuele informatie op www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden.

Bereikbaarheid

“Werkzaamheden aan de weg en in de openbare ruimte zijn helaas niet te vermijden”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer). “Onze bereikbaarheidsregisseur houdt samen met de andere betrokken partijen in de gaten of de bereikbaarheid van Amstelveen niet in het geding komt. Zo is besloten dat niet aan de A9 mag worden gewerkt als de A10 dicht is. Hiernaast is na overleg voorkomen dat de afsluiting van de brug Ouderkerk samenvalt met de afsluiting A10. Door tijdig te communiceren, hopen wij dat weggebruikers zich kunnen voorbereiden op de werkzaamheden. De bereikbaarheid van Amstelveen heeft deze zomer onze volle aandacht.”

Kijk voor de meest actuele informatie op www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.