Naar het woensdagmiddag (26 oktober) gehouden Kinder Repair Café zijn slechts negen kinderen gekomen. In de bibliotheek aan het Stadsplein konden, onder begeleiding, hun eigen kapotte speelgoed repareren.

De gedachte erachter is dat zij zo handige skills leren en ervaren.

Duurzamer

Bij het repareren van speelgoed leren kinderen volgens de organisatoren oplossingsgericht en creatief te denken. Daarnaast is repareren natuurlijk veel duurzamer dan weggooien. Vrijwilligers van andere Repair cafés Repaircafés – zoals die in Randwijck, De Meent en Stadsdorp Elsrijk – kwamen helpen en voor de begeleiding zorgen. Ook wijkcoach Rosanne Rondema van Participe en Meliza de Vries van de Maakplaats Bibliotheek Amstelland waren er bij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.