Op 15 november doet het landelijke estafette-event ‘Onbeperkt aan het Werk’ de regio Amstelland-Meerlanden aan. Gemeenten Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Haarlemmermeer en AM match organiseren samen met de organisatie Onbeperkt aan de Slag dit event. Het gaat om bij ondernemingen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen.

De gemeenten en Onbeperkt aan de Slag hebben veel bedrijven en kandidaten benaderd voor dit event en hopen op goede matches. Het event is bedoeld om een positieve impuls te geven aan werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking.

Het Onbeperkt aan het Werk-event start met een CEO ontbijt met zo’n 20 grote bedrijven in het Cobra Museum in Amstelveen. Het Cobra museum stelt het museum de hele dag beschikbaar, omdat ze achter het doel van dit event staan. In de middag is een Meet&Greet met werkgevers en werkzoekenden. Bij de feestelijke afsluiting wordt het stokje overgedragen aan ABN Amro, die begin van volgend jaar het event zal hosten.

Match

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen), die namens gemeente Amstelveen gastheer is: “Wij willen als college dat er voor iedereen die wil werken een goede baan is, beperking of niet. Als gemeente geven we daarin het goede voorbeeld door zelf mensen met een beperking in dienst te nemen. Een goede match tussen een vacature en werkzoekende is belangrijk. Het event moet zorgen voor een goede klik, dan is het werk fijn en goed. Steeds meer ondernemers binnen en buiten Amstelveen staan open voor het in dienst nemen van mensen met een beperking. Net die ondernemers die twijfelen over hoe het beste te beginnen, nodig ik van harte uit een kijkje te komen nemen en zich te laten inspireren tijdens dit prachtige evenement.”

Events

De doelstelling van Onbeperkt aan de Slag is om werkzoekenden met een arbeidsbeperking in contact te brengen met werkgevers door ontmoetingen te faciliteren. Dit doen ze, via een website, maar vooral ook door wekelijkse Meet&Greets door het hele land heen. Daar is dit event een goed voorbeeld van.

Het event Onbeperkt aan het Werk wordt van regio tot regio doorgegeven: eerder heeft het event plaatsgevonden in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Den Haag. In die regio’s was het een groot succes en werden de evenementen druk bezocht.

Platform

Onbeperkt aan de Slag staat open voor iedere werkzoekende met een arbeidsbeperking, ongeacht uitgangssituatie (uitkering wel of niet, type uitkering, nog op school of nog aan het werk). Ze staan ook open voor iedere werkgever die openstaat voor mensen met een arbeidsbeperking en zijn of haar bijdrage wil leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt. Onbeperkt aan de Slag is het grootste platform op dit gebied en het enige platform dat regelmatig directe ontmoetingen organiseert tussen werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers.

Programma

De dag bestaat uit een aantal onderdelen: CEO Ontbijt, Meet&Greet XXL en een rondleiding, allemaal in het CobraMuseum. Daarna feestelijke afsluiting en overdracht.

Bij het ontbijt, dat om 08.00 uur start, spreken wethouder Martijn van Ballegooijen, de Directeur Sociaal Domein Alexander van Mazijk, Marc van de Kuilenen vertellen voormalig werkzoekenden vertellen over hun zoektocht naar een baan, Om 08.50 uur spreekt Sven Romkes van de ABN AMRO. Gastspreker in Marc van de Kuilen, veteraan.

Van 13.00 tot 17.00 uur is er een netwerkbijeenkomst (meet & greet XXL). Van 10.00 uur af kan men de da bijwonen. Van Onbeperkt aan de Slag zijn er Saskia Rosmalen, Jurek Cislo, Naima at Ali, Rolf Schrama, Machteld Cossee, Nico Blok, Pim Zoutendijk, Fatima el Khayati, Maarten van der Linde (later). Rondleidingen in het Cobra Museum zijn er van 17.00 tot 19.00 uur. Daarna volgt een feestelijke afsluiting met onder meer de wethouder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.