Op zondag 25 november van 11.15 – 12.00 uur wordt in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat het eerste zondagochtendconcert gehouden. Daar treden dan de gitaristen Prawira en Krisna Pijloo op, onder de noemer Lita Cabellut omringd met Spaanse gitaarklanken. Lita Cabellut exposeert op het ogenblik in het museum.

Het initiatief is bedoeld om jonge meester-musici een intiem podium en het publiek kleinschalige klassieke concerten aan te bieden.

Prawira Pijloo (1999) werd op elfjarige leeftijd bekroond met de eerste prijs bij het Jonge Musicus van het Jaar concours van het Koninklijk Concertgebouw Open. Een jaar later had ze haar eerste solovoorstelling in de grote zaal van het Concertgebouw. In 2014 won ze het EGTA Gitaarconcours, nadat ze eerder al tweede was geworden. Dit jaar voerde Prawira het eerste deel uit van Giuliani’s Concerto in A major met het Residentie Orkest en dirigent Jurjen Hempel in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Prijzen

Naast haar solospel treedt Prawira ook samen met haar broer Krisna Pijloo op. Als duo speelden zij in het voorprogramma van de Spaanse gitarist Rafael Aguirre in de kleine zaal van het Concertgebouw. Het repertoire van Krisna Pijloo (1996) bestaat uit Spaanse muziek, de romantische stijl en moderne muziek. Ook hij won al tal van prijzen, zoals het EGTA Gitaarconcours 2011, Twents Gitaar Festival en Pro Guitarra.

Prawira en Krisna Pijloo hebben voor hun concert in Museum Jan van der Togt een speciaal programma samengesteld dat aansluit bij de tentoonstelling van Lita Cabellut, Dat ziet er als volgt uit.

Prawira Pijloo: Fantaisie Hongroise, J.K. Mertz (6 min.); Julia Florida, A. Barrios (5 min.); Air on the g string, J.S. Bach (4 min.); Study, F. Sor.

Krisna Pijloo: Corfu, N. Kuhar (5 min.); Primavera porteña, A. Piazzolla (5 min.); Lob der Tränen, F. Schubert (4 min.).

Krisna en Prawira Pijloo: Oriental, E. Granados (5 min.); Granada, I. Albéniz (5 min.); La vida breve, M. de Falla (4 min.).

Expositie

Kaarten voor het zondagochtendconcert kosten € 10. Dit is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst en bezoek aan de tentoonstelling van Lita Cabellut na afloop van het concert. Kaarten reserveren via rsvp@jvdtogt.nl of telefonisch op (020) 641 57 54. Op de concertdag kan met kaarten vanaf 10.45 uur ophalen en betalen aan de balie van het museum. De deuren van de zaal sluiten om 11.15 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.