Donderdagavond 22 november is het gerenommeerde dansgezelschap
Nederlands Dans Theater 2 terug in Schouwburg Amstelveen met de nieuwe dansvoorstelling Significant Moments.

 Nederlands Dans Theater 2 werd in 1978 als springplank voor het eerste gezelschap van het Nederlands Dans Theater opgericht. Door de jaren heen ontwikkelde NDT 2 zich tot een volledig onafhankelijk gezelschap dat gerenommeerde choreografen van over de hele wereld aan zich weet te verbinden. Het gezelschap staat bekend om de veelzijdigheid van haar programma´s. Dit biedt de dansers de kans zich in een hoog tempo te ontwikkelen.

Ook Significant Moments stelt de jonge dansers op de proef en onderzoekt hun interpretatie van zowel bestaand als nieuw werk. Zo werken zij samen met een oude vriend van het gezelschap, Alexander Ekman aan een nieuwe creatie. Ekman maakt dynamische, energieke stukken waarin humor en groepswerk vaak de boventoon voeren. Zijn bekende werk Cacti (2010) was een enorme hit.

Daarnaast brengt de voorstelling een wereldpremière van Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij het gezelschap. Deze jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Chbeebs achtergrond is voornamelijk geworteld in de commerciële danswereld. Zo was hij onder andere kandidaat bij So You Think You Can Dance in 2011. Deze dans betekent zijn debuut bij NDT. Tot slot brengt NDT 2 een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel; Signing Off (2003). Dit stuk werd destijds bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse. Op zaterdag 16 maart is NDT 2 ook met de voorstelling Settle for More te zien in Schouwburg Amstelveen.

Theateragenda 

Woensdag 14 november staat Johan Derksen Keeps The Bluese Alive in de Grote Zaal en de reprise van het toneelstuk Ma (Hugo Borst) in de Kleine Zaal. Donderdag 15 november is ook Rundfunk weer terug met hun show Wachstumsschmerzen, deze keer in de Grote Zaal. Tevens staat toneelgezelschap Golden Palace met WO-MAN die avond in de schouwburg. Vrijdag 16 november staan beide zalen in het teken van toneel met Van de koele meren des doods (Frederik van Eden) en Fred Delfgaauw met In de wachtkamer de liefde. Zaterdag 17 november brengt cabaretier Guido Weijers een try-out van zijn Oudejaarsconference 2018 en speelt Hans Dulfer samen met zijn band de mooiste blues. Zondag 18 november is de voorstelling De Vrekkin (8+) van NTjong/Het Nationale Theater geprogrammeerd; leuk voor jong en oud. Maandag 19 november is het de beurt aan Marc-Marie Huijbregts om een oudejaarsconference te geven met Oudejaars 2018 – Onderweg naar morgen. Dinsdag 20 november is de Wëreldbänd terug met hun geweldige show Släpstick en staat Toneelschuur Producties in de Kleine Zaal met Kras geschreven door Judith Herzberg.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.