Ruim honderd kinderen van klanten van de Voedselbank kregen cadeaus van inkoopcentrum Tica in Uithoorn. De kinderen mochten zelf met verlanglijstjes komen, die tot voor kort in plastic kerstballen in een kerstboom zaten.

De kinderen kregen van Tica allemaal een lijstje, waarop zij drie wensen mochten aangeven voor cadeautjes.

“Wat ons hierbij opviel was dat op praktisch alle verlanglijstjes gevraagd werd om kleding”, vertelt Marja Ernste van de Voedselbank. “Naast nepnagels, auto’s , spelletjes en zelfs Pampers voor de baby.”  De verlanglijstjes werden in de plastic kerstballen gedaan en in de boom gehangen.

Vervolgens mocht het personeel van Tica en de tweehonderd exposanten die bij Tica hun producten te koop aanbieden aan bedrijven mee doen aan deze kerstballenactie en een kerstbal uit de boom halen. “Dat was zo gebeurd”, zegt Evelyne van Tica. “Wat de actie aantrekkelijk maakt, is dat er geen geld wordt gedoneerd, maar iedereen naar de winkels  gaat om de cadeaus te kopen.“

Vrijdag 6 december was het zover en mocht Marja Ernste (midden) namens de Voedselbank Amstelveen de cadeaus in ontvangst nemen. Er waren wel 12 grote dozen vol.  Op de uitgiftedag woensdag 18 december worden de cadeaus aan de ouders meegegeven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.